Van het Federatiebestuur

Beste gildebroeders en gildezusters,

De corona-maatregelen hebben een zeer grote impact op ons leven. De sociale bezigheden verlopen via digitale wegen en geen enkele vereniging is in zijn gewone doen. Zo is het voor de gildes een complete lock-down. Het mooie gildepak hangt wie weet hoe lang in de kast, wedstrijden en evenementen zijn afgeblazen, de gildehuizen zijn gesloten en we voeren nog maar één strijd. De strijd tegen het coronavirus.

Het is in deze periode heel erg zwaar om een dierbare te verliezen, alles gebeurt op afstand en je mist de arm om je schouder. Voor gildes is het moeilijk als zij een overleden gildelid niet met gilde-eer kunnen begeleiden en de familie van de overledene niet kunnen steunen.

De maatregelen hebben een grote impact, voorlopig zal dit nog niet veranderen. Maar we kunnen trots zijn op elkaar, iedereen probeert te helpen en samen zijn we sterk.

Samen kunnen we deze strijd winnen!

De bestuursleden van de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden wensen alle gildebroeders en gildezusters en hun naasten heel veel sterkte. Zorg goed voor elkaar, blijf gezond en we hopen jullie weer te zien in betere tijden!

NB: Aan de gildes verzoeken wij relevante informatie aan de kringsecretaris door te geven.

De kalender met gildefeesten en toernooien zal op deze website up-to-date worden gehouden.

Deze website is voor het laatst bijgewerkt op: dinsdag 9 juni 2020

Disclaimer (Gebruikersverklaring) | Copyright (Auteursrecht) | Privacy Policy (c) 2003 - 2020 by Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden